Бигор-�Н метални халета - логоМетални халета и метални конструкции
  English

Оставащ kофраж Combideck 45


Кофражната ламарина Combideck 45 е високо ефективен арматурен профил, който се използва като подсилващ материал при комбинирани подове. Подът построен с Combideck 45 е по-твърд от традиционните подове с греди и за това може да бъде направен по-тънък. Combideck 45 предлага следните преимущеества:
  • Pазходите на материал са по-ниски.
  • Работата на обекта се опростява значително и сроковете на изпълнение са по-къси.
  • Цялостната цена на пода е по-ниска в сравнение с традиционните строителни методи.

УЛЕСНЯВА РАБОТАТА НА ОБЕКТА

Plannja Combideck 45 се доставя в опаковки отрязани по размер листове. Опакованите листове могат да се съхраняват на открито и не заемат много място. Арматурният профил, който е самоносещ до разстояние 3.4 м. намалява нуждата от временни подпори или скеле. Листовете се полагат лесно, като създават безопасна платформа за подсилване на бетона и бетониране. Времето за изграждане на кофраж и подпори е значително намелено. Plannja Combideck 45 остава на място след бетонирането. Само подпорите е необходимо да се демонтират, което увеличава безопасността и намалява времето за демонтаж.
  ЛЕКИ И ИКОНОМИЧНИ ПОДОВИ КОНСТРУКЦИИ
оставащ кофраж
Лекотата в конструкцията често е необходима характеристика. Благодарение на голямата напречна сила, целият ламаринен профил с бетона функционира като долна арматура. Вие спестявате бетон и арматура и същевременно печелите икономична и безопасна работна платформа.
ОБЛЕКЧЕН МОНТАЖ
Plannja препоръчва водопроводната, отоплителната, вентилационната и електрическа инсталации да бъдат направени след наливането.
ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ  
Plannja Combideck е проектиран с мрежа от назъбвания, които се "вкопчват" в бетона при втвърдяването му. В резултат на тази силна връзка, напречното сечение може да се използва като долна арматура. Това води до много твърда конструкция, по-здрава от традиционните, построени с греди подове със същата дебелина. Plannja Combideck се доставя в комплект с уплътняващи ленти и закрепващи елементи. Стоманени ъглови профили са налични като аксесоар. Обикновенно, при изполване на Plannja Combideck е необходима само горна арматура, често по-малко от 3 кг на кв.м. Металната конструция може на бъде оптимизирана според желаните изисквания с добавяне на арматурно желязо или чрез други техники за заздравяване като например вторично-напрегната стомана. Долна арматура е необходима при определени противопожарни изисквания.